Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, Andrei Butaru, a dat asigurări că județul Dolj nu se confruntă cu problemele cauzate de pesta porcină africană, existând câteva semnale deloc bune, însă, din Bulgaria. Sunt zone în această țară care se confruntă cu pesta micilor rumegătoare.

Butaru a precizat faptul că autoritățile din Dolj au în vedere acest pericol, fiind pregătite să intervină dacă situația o va impune.

„În Dolj nu evoluează pesta porcină africană, dar avem o nouă provocare privitor la pesta micilor rumegătoare care evoluează în Bulgaria, deocamdată în partea de sud-est a Bulgariei. Ca proveniență este Turcia, țară non UE care are cu totul alte precizări vizavi de circulația animalelor și în condițiile astea a reușit să apară câteva focare în Bulgaria. În acest sens noi suntem în gardă. Am luat deja legătura cu cele două puncte de trecere a frontierei pentru că în zonele de graniță întotdeauna există schimburi atât de animale vii cât și de produse alimentare. Sperăm să nu introducem boala cu unii crescători care vor să-și aducă rase de ovine și de caprine din Bulgaria. Cert este că dacă toți ar respecta regulile ar fi exclusă introducerea bolii deoarece orice animal pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să circule însoțit de niște documente sanitar veterinare care atestă că animalele sunt sănătoase și zona din care provin nu este contaminată cu boli transmisibile la speciile respective”, a declarat Butaru.

Articolul precedentDreptul pe care îl au pacienții, din 2014, dar pe care nu îl cunosc. Banii dați pe medicamente în timpul internării în spital, recuperați în baza bonului fiscal
Articolul următorProducții record de cereale, în Dolj