Medicul stomatolog din Craiova, care ar fi decontat servicii medicale fictive în valoare de 98.000 lei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Femeie în vârstă de 33 de ani fusese reţinut, marţi.

Anterior, poliţiştii au făcut şase percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova şi comuna Radovan, atât la domiciliul unor cadre medicale, cât și la sediul cabinetelor medicale în care aceștia asigură asistență medicală de specialitate.

În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri şi medii de stocare, ce constituie mijloace de probă.

„Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, femeia de 33 de ani, în calitate de medic stomatolog, prin completarea și depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus și mențiunt în eroare reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând și decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obținerea unui folos patrimonial injust.

Prejudiciul cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de peste 98.000 lei”, arată anchetatorii.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentBătaie într-o comună din Dolj. Un tânăr a fost reţinut de poliţişti
Articolul următorAlexandra Păcuraru | Greva din educație lovește grav elevii țării. Nu ne mai permitem ca ei să piardă nici măcar o zi