Aproape o mie de kilograme de carne fără documente de proveniență au fost găsite de polițiști într-o autoutilitară, duminică noapte, în cadrul unei acţiuni pe raza oraşului Potcoava. Şoferul maşinii a fost amendat cu 5.000 lei, iar carnea confiscată.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că, în noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 3.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiști din cadrul Polițiilor orașelor Scornicești și Potcoava au efectuat o acțiune pe raza orașului Potcoava pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite în domeniul comercializării ilegale de carne și produse din carne.

În cadrul acțiunii, a fost depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Potcoava, care transporta cu o autoutilitară, 952 kilograme de carcase de bovine și 40 kilograme de carcase ovine, fără a deține documente de proveniență, cu scopul de a le vinde la București.

„Având în vedere aspectele constatate, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea cantității de 992 kilograme de carne și predată unei unități specializată în vederea distrugerii”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Articolul precedentGorj: Olimpic la informatică, premiat de autorități
Articolul următorHandbal. CSM Slatina a anunţat jucătoarele de care se desparte