Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei Ford, Fundația „Ion Țiriac” și partenerii locali non-profit-Rotary Craiova Probitas au achiziționat un aparat de testare pentru COVID-19 pentru Spitalul Județean de Urgență Craiova. 

Acesta este un flux automat de extracție și purificare a ARN-ului viral, spun reprezentanții Ford, într-un comunicat de presă.

Aparatul a sosit de ieri la Craiova, fiind deja instalat și folosit de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie.

„Fundația Ion Țiriac s-a alăturat acestei inițiative pentru că acum este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate și responsabilitate din partea tuturor. Cu părere de rău, sistemul medical din țara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care am decis să ne implicăm și să acordăm suport Asociației Club Rotary Craiova Probitas. Donația Fundației Ion Țiriac constă în direcționarea sumei de 15.000 de dolari pentru achiziționarea unor echipamente medicale de importanță majoră – aparatură de testare precum și kituri necesare pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul Covid-19. Ne bucurăm să fim alături de spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, punct de lucru – Laborator Genetică Medicală, fiindcă doar împreună putem trece cu bine peste acest obstacol”, au declarat reprezentanții Fundației Ion Țiriac.

Până în acest moment, în toată regiunea Oltenia există doar un singur astfel de aparat, ce deservea cinci județe, acoperind astfel o populație totală de aproximativ 2,5 milioane de locuitori.

Noul echipament prelucrează la capacitate medie un număr de 200 teste/zi și poate ajunge la peste 320 teste/zi, spune directorul unității medicale, Teodor Sas.

„Dinamica la nivel național și internațional a epidemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 impune creșterea capacității de diagnostic prin tehnici de genetică moleculara (Real-Time PCR) la nivel local, regional și internațional. Am organizat acest laborator vizând creșterea ratei de detecție a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației din Oltenia. Având în vedere contextul epidemiologic, contagiozitatea ridicată a virusului SARS-CoV-2, știm că este obligatoriu să punem în funcțiune un nou flux de capacitate medie/mare pentru diagnosticarea eficientă a acestei patologii. Noul echipament prelucrează la capacitate medie un număr de 200 teste/zi și poate ajunge la peste 320 teste/zi”, a declarat Dr. Teodor Sas, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Articolul precedentDolj: Numărul persoanelor confirmate cu noul virus a ajuns la 39
Articolul următorVIDEO. Etajul patru de la SCJU Craiova, pregătit pentru pacienți cu coronavirus