Doi bărbaţi din localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, au fost reţinuţi de poliţiştii din Dolj, după ce au reuşit să fure 700 de lei de la angajata unei săli de jocuri, prim metoda „şmen”. Poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele celor doi.

Evenimentul s-a petrecut săptămâna trecută. Poliţiştii spun că cei doi bărbaţi i-au cerut femeii să le schimbe suma de 1.500 de lei, deținută în bancnote de câte 500 de lei.

Inițial, cei doi ar fi solicitat ca suma să fie schimbată în bancnote de 100 de lei, iar ulterior în bancnote de 10 lei, fapt care nu a putut fi realizat de angajată, cei în cauză profitând de confuzia creată și reușind astfel să sustragă suma de 700 de lei.

„În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bănuiți de comiterea acestei fapte ar fi doi bărbați de 29 și 41 de ani, din orașul Pantelimon”, transmit reprezentanţii IPJ Dolj.

Trei percheziții domiciliare au fost desfăşurate de mascaţii doljeni, în Pantelimon, în urma cărora au fost identificate bunuri ce pot constitui mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal.

De asemenea, cei doi bărbați au fost conduși de polițiști la sediul Poliției Municipiului Calafat pentru continuarea cercetărilor, în baza probatorilui administrat aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentați unității de parchet cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentTrafic închis, timp de trei luni, pe o importantă stradă din Craiova
Articolul următor1.119 cazuri noi de coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor şi retestărilor, pe fiecare judeţ