Patru angajatori din județul Dolj au fost aspru sancționați de către inspectorii de muncă, după un control efectuat, în prima jumătate a acestei luni, pe linia respectării legii privind întocmirea actelor care să ateste încadrarea în muncă a salariaților, domeniul construcțiilor continuând să fie unul cu multe probleme, spun reprezentanții Inspectoratului de Muncă Dolj.  

Fiecare dintre cei patru patroni doljeni, care au firme de construcții, a primit o amendă de 20.000 de lei, reprezentanții ITM Dolj depistând că aveau persoane fără contract la aceste societăți.

Potrivit reprezentanților ITM Dolj, acțiunile de control au vizat nu mai puțin de 82 de angajatori din mai multe domeni de activitate, fiind constatate 39 de deficienţe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale.

Probleme au fost și pe linia siguranței la locul de muncă, în urma celor 67 de acţiuni de control fiind aplicate 51 de amenzi și s-au dispus măsuri de remediere.

Neefectuarea controlului medical periodic la frecvenţa prevăzută; neutilizarea de către angajaţi a echipamentelor individuale de protecţie, cu acceptul conducătorilor locurilor de muncă; utilizarea de schele incomplete/neconforme, fiind depistate şantiere în care utilajele erau instabile, fără balustrade de protecţie, fapt care a condus la oprirea unei schele pe un şantier sau chiar la sistarea activităţii în alt caz, acestea au fost printre neregulile depistate de către inspectorii din cadrul ITM Dolj.

 

 

Articolul precedentTrei judecători vor face parte din BEJ Dolj, la europarlamentare
Articolul următorTurc condamnat de magistrații din Arad pentru trafic de migranți, prins la Calafat