Ambulatoriul de la Spitalul Filantropia din Craiova va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, proiectul în valoare de peste 11 milioane de lei ajungând în faza de pregătire a contractului de finanțare, ADR SV Oltenia înștiințând Primăria Craiova despre această etapă.

Principalele lucrări care se vor realiza la Ambulatoriul Spitalului Fialntropia țin de consolidarea clădirii, realizarea unui lift exterior, realizarea unei rampe de acces la intrarea pricipală, iar pe scara interioară se va monta un elevator tip rampă, pentru persoanele cu dizabilități. În plus ar urma să fie amenajate, la parter şi etaj, grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, recompartimentări interioare şi dotări în cabinete, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova.

„Proiectul îşi propune creşterea calităţii serviciilor de îngrijire medicală primară acordată persoanelor cu acces deficitar la serviciile de sănătate din municipiul Craiova prin reabilitarea şi modernizarea Pavilionului în care va fi relocat Ambulatoriul aferent Spitalului Clinic Municipal Craiova şi îmbunătăţirea accesului la serviciile preventive şi de îngrijire medicală primară oferite în cadrul Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal, a tuturor categoriilor de persoane, în special a celor cu venituri mici din municipiul Craiova. Reabilitarea ambulatoriului va permite accesul persoanelor dezavantajate socioeconomic din municipiul Craiova, cu acces redus la servicii sau cu nevoi medicale neacoperite, la servicii de sănătate primare şi de terapie de prima linie la standarde europene. De asemenea, prin reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Craiova se urmăreşte eficientizarea sistemului de sănătate din municipiul Craiova, prin reducerea numărului de internări ce pot fi evitate”, se arată într-un proiect al Primăriei Craiova.

Conform documentului, contribuţia proprie în proiect a municipiului Craiova este de 647.513,04 lei reprezentând 214.014,98 lei – contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului; 433.498,06 lei – contribuţia la cheltuielile neeligibile ale proiectului, valoarea totală fiind de 11.134.246,93 lei (inclusiv TVA).

Articolul precedentCasting pentru „Reacție Urbană”, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova
Articolul următorÎNDUIOŞĂTOR. Căţeluş căzut într-un canal, salvat de pompierii din Calafat – FOTO