Biroul Politic Teritorial ALDE Dolj s-a reunit, joi seara, la Craiova, pentru a dezbate situația politică actuală a partidului la nivel național, adoptând totodată o rezoluție în care solicită convocarea unul Congres Extraordinar ALDE.  

Membrii ALDE Dolj au mai stabilit, totodată și susținerea președintelui ALDE Dolj, Ion Cupă, pentru funcția de ministru al Energiei.

„Evaluând deciziile politice ale partidului la nivel național, din ultima perioadă, ținând cont de opiniile membrilor noștri din teritoriu care vor păstrarea identității ALDE și participarea la continuarea bunei guvernări, noi, membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, am decis prin vot, în unanimitate, următoarele:

  1. Demararea procedurilor statutare pentru convocarea unui Congres Extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce își doresc membrii și simpatizanții partidului.
  2. Respectarea Statutului partidului în litera și spiritul său; renunțarea la excluderea unor lideri din partid în baza unor decizii artificiale, neconforme statutar.
  3. Acordarea unui mandat politic președintelui organizației județene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilității în țară și de îndeplinire a obiectivelor asumate în comun prin programul de guvernare, în baza votului acordat, în acest sens, de cetățeni în decembrie 2016.
  4. Susținerea deputatului ION CUPĂ, președintele organizației judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

Facem un apel către toate organizațiile județene ALDE și către conducerea națională a partidului să realizeze toate demersurile politice pentru păstrarea unității partidului și salvarea identității sale.

ALDE are resurse pentru reafirmarea sa ca un partid liberal modern, așa cum își doresc sutele de mii de membri și simpatizanți ai partidului”, au postat pe pagina de Facebook ALDE Dolj.