Un cetățean albanez, care a încercat să intre ilegal în România, marți, folosindu-se de o carte de identitate emisă de autorităţile din Polonia, pe numele altei persoane, a fost depistat de către poliţiştii de frontieră de la Calafat.

Potrivit reprezentanților Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, bărbatul era  pasager într-un autoturism condus de către un cetățean polonez.  Cu ocazia controlului vamal, bărbatul din Albania le-a prezentat oamenilor legii o carte de identitate eliberată de autoritățile din Polonia.

„Procedând la verificarea documentelor de călătorie a celor două persoane, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia cărții de identitate prezentată de pasagerul autoturismului şi aspectul acesteia, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana respectivă a încercat să folosească o carte de identitate ce aparţinea altei persoane”, au transmis reprezentanții PTF Calafat.

Cercetările au stabilit faptul că pasagerul autoturismului este cetăţean albanez care avea interdicţie de a intra în spaţiul Schengen. Acesta a fost predat autorităţilor bulgare, care vor continua ancheta.

Articolul precedentOlguţa, comisar european, iar Manda, europarlamentar, culisele înţelegerii fostului ministru al Muncii cu Liviu Dragnea – surse
Articolul următorElevii doljeni, în febra pregătirilor pentru simularea Evaluării Naționale. A fost stabilit calendarul testărilor