Fabrica de locomotive Softronic din Craiova, o companie cu capital 100% românesc, este câştigătoarea primei finanțări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei în luna noiembrie a acestui an.
Contractul de finanțare a fost semnat marți, la sediul companiei din Craiova, fiind prezent la eveniment ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabricii Softronic cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație.
„Am semnat, astăzi, contractul de finanțare cu Softronic, un producător de locomotive din Craiova care a aplicat pentru accesarea ajutorului de minimis prin schema pentru competitivitate. Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabricii cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație. Încurajez companiile româneşti să depună proiecte care pot primi finanțare prin cele 3 scheme de ajutor de stat lansate de MinisterulEconomiei anul acesta şi care vor continua şi în 2023. Felicitări Softronic pentru proiectele ambițioase privind fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul şi pentru menținerea a 600 de angajați chiar şi-n aceşti ani grei cu crize suprapuse” a precizat ministrul Florin Spătaru.
Ministerul Economiei a lansat, în luna noiembrie, anul acesta, Schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”, adresată întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.
Bugetul este de 10 milioane de lei pentru anul 2022, respectiv 20 milioane de lei pentru anul 2023, plățile urmând să fie efectuate până la data de 31 decembrie 2027.
Proiectele acceptate se finanţează în limita fondurilor aprobate pentru program, cuprinse în bugetele anuale ale Ministerului Economiei, iar intensitatea maximă a ajutorului de minimis acordat în cadrul acestei scheme de finanțare diferă în funcție de tipurile de proiecte care se încadrează în activităţile prevăzute în schema de minimis.
Sursa: Realitatea de Dolj