O familie din județul Giurgiu trece printr-o situație revoltătoare, umilită de sistemul medical. Oamenii nu-și pot recupera mortul de COVID din spitalul nr 1 din Craiova, acolo unde a decedat. Reprezentanții spitalului spun că nu-i găsesc documentele de identitate și nici actele medicale. Între timp, familia a pregătit groapa, oamenii vin cu coroane și lumânări la poarta lor dar nu au pe cine îngropa.

De trei zile, membriI familiei insistă să primească documentul de identitate al bărbatului și trupul acestuia ca să-l poată în înmormânta. Toate demersurile lor sunt în zadar. Reprezentanții spitalului din Craiova îi duc cu vorba și îi trimit de la o secție la alta.

„Joi seară noi am sunat la spital și am cerut actele fratelui meu, pentru că noi nu aveam buletinul ca să putem lua cadavrul. Am fost informați că buletinul nu se găsește, deși fără buletin știam că nu putem lua cadavrul. Lucrurile au început să fie extrem de dubioase pentru noi.

După alte 2 ore am fost sunat de un medic, de la Medicală 1 și mi-a spus că tot timpul buletinul fratelui meu a fost la ATI, eu cerând de 3 zile încontinuu informații despre cartea de identitate a fratelui meu.

E strigător la cer! Ei nu pot da o informație. Avem manageri care nu știu să managerieze un spital foarte important din Craiova.

În momentul de față eu am îndoieli că ei pot face ceva cu registrul populației din Craiova încât să-mi poată elibera fratele fără acea carte de identitate”, spune fratele bărbatului decedat, potrivit România TV.

Rudele bărbatului știu că acesta a ajuns pe picioarele lui la spitalul din Craiova, transferat de la Giurgiu, dar acum sunt puși în situația în care nu mai sunt siguri de nimic.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBilanț coronavirus: 733 de noi infectări și 38 de decese în ultimele 24 de ore
Articolul următorIohannis a atacat la CCR legea prin care data alegerilor parlamentare este stabilită de Parlament