Peste 4.000 de absolvenți de liceu din județul Dolj susțin, luni și marți, prima probă a examenului de bacalaureat,  cea  a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, la nivelul județului au fost înființate 43 de centre de evaluare a elevilor.

După această primă probă a examenului de bacalaureat, testarea va continua cu verificarea competențelor digitale, în zilele de 7, 10 și 11 iunie, iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Sănătății, probele scrise vor începe pe 1 iulie, cu examenul la limba română. Proba la Limba si literatura maternă  este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă , cea la alegere a profilului și specializării se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Articolul precedentCRBL ajunge la Craiova. Încep spectacolele în cartiere
Articolul următor„Zilele porților deschise” la Universitatea din Craiova