Poliţiştii doljeni fac cercetări cu privire la decesul unei mămici, în vârstă de 27 de ani, şi a bebeluşului său, evenimente petrecute, miercuri seară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Imediat după naştere, micuţul şi-a pierdut viaţa, iar la scurt timp după această tragedie şi femeia, asistentă la un spital din Sadu, judeţul Gorj, a decedat.

În acest caz, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a anunţat poliţia şi Medicina Legală pentru efectuarea necropsiei.

„În astfel de cazuri, noi anunţăm Medicina Legală. Au venit vineri şi au fost efectuate necropsiile. Luni, ne vom întâlni şi vom sesiza Comisia Etică pentru a stabili dacă este sau nu este malpraxis. Şi vom vedea, ulterior, dacă va fi nevoie să fie sesizată şi Comisia de Malpraxis din cadrul DSP Dolj şi a Colegiului Medicilor Dolj”, a declarat directorul medical al SCJU Craiova, Bogdan Fănuţă.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, fiind totodată dispusă efectuarea de expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitate cauzele deceselor, anunţă reprezentantul IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Articolul precedentDolj: Opt noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore
Articolul următorCe spune Biserica despre lingurița de împărtășanie