Unități spitalicești fără niciun ventilator care să ajute bolnavii cu probleme respiratorii, altele cu patru sau cinci, cele mai multe fiind la Spitalul Clinic Județean Craiova, aceasta este situația la nivelul județului Dolj, potrivit unei situații transmise, vineri, de către reprezentanții Prefecturii Dolj.  

Managerii spitalelor din Dolj au mai cerut ventilatoare, cele mai multe astfel de parate fiind solicitate de către conducerea Spitalului Infecțioașe “Victor Babeș” Craiova.

Situația este următoarea:

1. Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova – 55 ventilatoare în dotare și a mai solicitat 3 ventilatoare noi;

2. Spitalul Clinic de Boli Infecțioașe “Victor Babeș” Craiova – 5 ventilatoare în dotare, 4 ventilatoare de la SCJU Craiova și a solicitat 20 ventilatoare noi;

3. Spitalul Clinic Municipal Filantropia – 3 ventilatoare în dotare și a mai solicitat 4 ventilatoare noi;

4. Spitalul Clinic CF Craiova – 1 ventilator în dotare și a mai solicitat 10 ventilatoare;

5. Spitalul Municipal Băilești – 0 ventilatoare în dotare și a solicitat 5 ventilatoare;

6. Spitalul Orășenesc Dăbuleni – 0 ventilatoare în dotare și a solicitat 8 ventilatoare.

Pe de altă parte, reprezentanții Prefecturii Dolj au mai comunicat  că o serie de echipamente de protecție a mai fost distribuită prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia, fiind vorba despre măști și combinezoane.

 

Articolul precedentDoi medici din Craiova au plecat să își ajute colegii din Hunedoara
Articolul următorDSP Dolj a dat aviz pentru soluția pentru dezinfecția scărilor de bloc din Craiova. S-a răzgândit după câteva zile și a și amendat operatorul căruia îi dăduse undă verde