Sucursala  Electrocentrală Craiova II a fost amendată cu suma de 100.000 de lei de către reprezentanții Comisariatului Județean Dolj al Gărzii de Mediu, după ce la începutul acestei săptămâni praful de cenușă de la Depozitul de zgură şi cenuşă Valea Mănăstirii a creat din nou probleme.

Fenomenul a fost semnalat de mai mulți cetățeni ai comunei Şimnicu de Sus, care au transmis sesizări la Comisariatul Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu.

Comisarul-şef al Comisariatului Județean Dolj s-a deplasat în zona afectată şi a dispus un control la SE Craiova II pentru a analiza cauzele care au generat poluarea şi pentru a stabili măsurile necesare pentru remedierea situaţiei.

De asemenea, a fost solicitată prezența reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Dolj pentru a efectua determinări privind calitatea aerului.

„Potrivit rezultatelor analizelor transmise de APM Dolj, au fost înregistrate depășiri față normele admise la indicatorul PM 10 (pulberi în suspensie). Ca urmare a celor constatate, SE Craiova II a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului. Totodată, întrucât Planul de măsuri întocmit de SE Craiova II, în 2018, pentru diminuarea spulberărilor, s-a dovedit ineficient, comisarii GNM au stabilit măsuri cu termene de îndeplinire privind umectarea depozitului în condiţii meteo deosebite, placarea cu pământ vegetal şi monitorizarea spulberărilor de către operator”, se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului Județean Dolj al Gărzii de Mediu.

Nu este prima dată când SE Craiova II primește o amendă de la Garda de Mediu și nici nu se cunosc șansele reale ca această unitate să rezolve problema depozitului.

Articolul precedentCultivatorii de legume și fructe din Dolj, în circuitul comercial. Proiectul Casei de Comerț Unirea nu a fost abandonat
Articolul următorDragnea explică de ce s-a anulat mitingul PSD din Capitală: „Eu am luat decizia“