Acțiunile de depoluare a apei din zona podului Cârcea, județul Dolj, unde în data de 12 august a deraiat un tren marfar încărcat cu biodiesel, continuă și la opt zile după producerea accidentului.

Angajații ABA Jiu încă mai administrează material absorbant pentru a neutraliza cantitatea de biodiesel care se strânge în anumite ochiuri de apă. „Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă au acţionat în ultimele 24 de ore continuând evacuarea apei clare, curate, prin pompare, din groapa săpată, impermeabilizată cu geotextil, la punctul de la Preajba şi dirijarea acesteia în aval. S-a administrat material absorbant pe sectorul situat între podul de cale ferată de la Cârcea până la barajul de la Preajba pentru neutralizarea biodieselului care se mai strânsese în ochiurile de apă”, a precizat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt al ABA Jiu.

Și firma de depoluare continuă acțiunile de administrare a spumei speciale atât în groapa săpată sub podul care s-a rupt cât și pe firul de apă care duce spre șoseau națională. „Se continuă de către firma de depoluare a GFR administrarea de spumă în groapa săpată sub podul CF de la Cârcea şi în amonte de barajele absorbante de pe canalul format de izvorul „Cismeaua” până la şoseaua naţională Craiova – Caracal. Se acţionează în continuare, monitorizându-se tot sectorul cuprins între aval pod CF Cârcea şi amonte Preajba”, a mai spus Bărbuțu.

 

 

Articolul precedentBiserica Sfântul Nicolae din Bistreţ, o bijuterie arhitectonică ce moare încet
Articolul următorDosar penal pentru pescuit ilegal în bazinele de la Cârna. Controlul polițiștilor a vizat și comerțul cu pește