Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti a fost marcată și anul acesta, la Craiova, Piața Centrală din municipiu găzduind, joi, această sărbătoare a toamnei.

Alin Mărăcine, directorul SC Piețe Craiova, a spus că este important ca producătorii din județ să fie susținuți, în piețele din Craiova având locuri special amenajate unde aceștia își vând produsele.

„Sărbătorim a treia ediţie a Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare româneşti, o zi specială pentru producătorii din judeţul nostru şi nu numai, o zi prin care ne dorim să punem în valoare produsele tradiţionale româneşti, să venim cu ele pentru expunere în Piaţa Centrală, ca aceşti comercianţi autohtoni să poată vinde produsele lor tradiţionale obţinute în propriile gospodării, în propriile ferme, către cetăţenii Craiovei şi nu numai”, a precizat Mărăcine.

De pe tarabele producătorilor doljeni nu lipsesc preparatele făcute în casă după rețete vechi și, neapărat, din legume sau fructe ce provin din grădina acestora.

La mare căutare sunt, în această perioadă, murăturile de tot felul, fie că vorbim despre castraveți, gogoșari, ardei iute sau despre legumele asortate.

Totodată, craiovenii au cumpărat zacuscă din vinete, ciuperci sau fasole. Nici dulcețurile nu au rămas pe tarabe, la fel cum și pentru compoturi s-au găsit clienți.

 

 

Articolul precedentO femeie din Craiova a murit după ce a căzut de la etajul șase al blocului în care locuia
Articolul următorCompetiția Tinereții, gata de start. Noutățile ediției