Mulți elevi doljeni vor învăța și anul acesta în unități școlare neautorizate de către reprezentanții ISU Dolj sau de către inspectorii sanitari, o primă situație obținută din teren, de către Prefectura Dolj, arătând că există încă zeci de școli, în județ, cu toalete în curte sau fără apă potabilă.

Reprezentanții Prefecturii Dolj au efectuat o situație preliminară în acest sens, așa cum Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne a solicitat, ieri, prefectul Narcis Purcărescu menționând că se va cunoaște cu exactitate unde se situează județul, din acest punct de vedere, după 30 august. Acest lucru, spune prefectul, pentru că autoritățile competente fac controale în intervalul 19-30 august.

Conform primelor centralizări, făcute marți, 87 de clădiri, unde vor învăța elevii doljeni, nu au autorizație sanitară de funcționare, 51 nu sunt autorizate de către ISU Dolj, iar 73 de unități au grupuri sanitare în curte.

Ministrul Fifor a cerut tuturor prefecților din țară o astfel de situație pentru a se lua măsuri urgente în acest sens. Rămâne de văzut ce se poate face, până pe 9 septembrie, atâta vreme cât autoritățile în cauză nu au reușit să obțină autorizații sanitare de funcționare, ani la rând.