Un fost interpret de muzică populară, Eugen Gioancă, i-a luat locul în Senatul României lui Claudiu Manda, ales europarlamentar în urma alegerilor din 26 mai.

Eugen Gioancă, senator PSD ales supleant pe lista pentru alegerile parlamentare, a depus miercuri jurământul de investire în mandatul de senator de Dolj.

Gioancă a fost, anterior, consilier judeţean din partea PSD. Acesta este de profesie, inginer silvic, iar în tinereţe a cântat muzică populară. Fosta ocupaţie a social-democratului a generat ironii din partea altor politicieni.

„Înlocuitorul lui Manda în Senat este lăutarul Eugen Gioancă. Ce îl recomandă? Vocea și talentul. Vocea mai puțin, talentul de a fi prieten cu Manda și Olguța și afacerile ilegale cu lemn. Pe vremea când era șef al Ocolului Silvic, Eugen Geoanca a avut mai multe contracte cu firmele rudelor și prietenilor, o adevărată caracatiță a lemnului în Dolj, fiind și demis după un control Romsilva. El e noul senator de Dolj. Prietenul clanului Manda-Olguța. Tinerel, fără mustață, așa cum îi zice și cântecul, tocmai bun în epoca post-Dragnea“, scrie deputatul USR de Dolj, Claudiu Prîsnel.

Preşedinte al PSD Dolj, Claudiu Manda a fost ales în Parlamentul European, în urma alegerilor din 26 mai, de pe poziţia a treia.

Totodată, plenul Senatului l-a ales pe senatorul PSD Nicolae Moga ca vicepreşedinte al Senatului în urma demisiei lui Claudiu Manda.

Articolul precedentUltimele 27 de cule existente în Oltenia vor fi evaluate de experţi şi istorici pentru a fi restaurate
Articolul următorAteliere de meșteșuguri tradiționale, la Muzeul Olteniei. Patru module gratuite