Dat la o parte de familia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda de pe locurile eligibile ale PSD pentru alegerile parlametare ca să-i facă loc controversatei avocate Laura Vicol, senatorul Radu Preda a anunţat că pleacă de la social-democraţii doljeni pentru a continua în PMP.

Preda a scris pe pagina sa de Facebook că i s-a propus să candideze pentru Camera Deputaţilor, dar pe locul 11, „la rezerve”.

Radu Preda va candida pe listele PMP Dolj pentru Senatul României, pe poziţia 1.

„După o muncă de 14 ani în Partidul Social Democrat și după patru ani în care am depus eforturi continue pentru a-mi face datoria cu rezultate foarte bune la Senatul României ca și senator al PSD Dolj, echipa din care fac parte m-a propus ca și candidat la Camera Deputaților pe locul 11, loc la rezerve. Acesta este punctul culminant al unei perioade lungi, în care am muncit mult pentru echipa PSD tot timpul in linia 1, fără compromisuri și fără jumătăți de măsură. Astăzi, drumurile noastre se despart. Munca mea politică va continua din acest moment într-o echipă mică, dar care a deschis pentru mine o ușă mare. Voi fi candidatul PMP Dolj la Senatul României, pe locul 1. Rămân același om pe care deja mulți dintre voi îl cunoașteți și vă aștept alături de mine! Ar mai fi multe de spus, însă consider că nu e nici locul și nici momentul potrivit”, a scris Radu Preda, pe pagina sa de Facebook.

Locul 1 pentru Camera Deputaţilor, pe lista PSD Dolj, a fost promovată avocata Laura Vicol, un personaj cel puţin controversat care, printre alţii, i-a reprezentat în instaţă pe Alina Bica sau Daniel Dragomir.

Sursa: Realitatea de Dolj