În curtea Spitalului Orășenesc Filiași a fost amenajat un spațiu de triaj al pacienților, România intrând, sâmbătă la prânz, în scenariul al 3-lea în privința cazurilor de infecție cu SARS Cov 2.  

Astfel de spații vor trebui să fie amenajate lângă toate unitățile spitalicești, potrivit măsurilor impuse la nivel național.

Pacientul va fi oprit în curtea spitalului unde va ajunge, pentru că medicii vor face în corturi special amenajate triaj epidemiologic.

La triaj, se va lua temperatura corporală şi pacientul va completa un formular.

Cadrele medicale vor pune pe primul loc cazurile de epidemie.

Dacă nu este o urgență, medicii pot amâna cazul respectiv

Tot în această fază, managerii spitalelor vor mări spaţiile pentru tratarea pacienţilor, existând posibilitatea ca pacienții internați să fie mutat pe altă secţie decât în cea în care se află.

Totodată, în acest scenarium autorităţile vor aduce în sistem medici în plus, proaspăt specialişti sau chiar cadre medicale ieşite la pensie.

Mai mult, cei care gestionează criza legată de noul coronavirus vor găsi noi spaţii pentru carantina oamenilor care necesită această măsură.

Prefectul de Dolj spunea, vineri, că alte două spații pentru carantină vor fi amenajate și în județul nostru.

 

Articolul precedentRomânia a intrat în scenariul 3. La Spitalul de Boli Infecțioase Craiova se tratatează doar cazurile de infecție cu noul virus
Articolul următorRomânia, ÎN STARE DE URGENȚĂ, de luni!