Un alt dosar, pentru neglijență în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, a fost deschis, în cazul unor funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj, aceștia fiind acuzați că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de coronavirus. 

Din această cauză, spun organele de cercetare penală, persoanele respective nu au fost monitorizate de către polițiști și nu se cunoaște situația lor.

„La data de 03.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 298 şi 352 alin. 2 Cod penal. Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03-03.04.2020, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse. În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate”, se arată în comunicat.

 

Articolul precedentMinistrul educației, Monica Anisie dă asigurări că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic. Situația de criză generată de coronavirus nu va afecta salariile profesorilor
Articolul următorLinie formată din trei sisteme Real Time PCR la SCJU Craiova. Se pot lucra 200 de probe pe zi