Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Craiova, cel de-al șaselea suspect în cazul tâlhăriei cu folosirea de cruzimi din Lanciarno, provincia Chieti, Italia, a fost reținut, marți de către polițiștii doljeni. Acesta și alți cinci tineri au torturat o familie de italieni, la sfârșitul lunii septembrie, femeii tăindu-i urechea. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, bărbatul era dat în urmărire internațională.

cursul zilei de marți, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi Secţiei 2 Poliţie Craiova au localizat şi prins, în Craiova, un bărbat de 34 de ani, din localitate, faţă de care autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru infracţiunea de tâlhărie săvârşită prin cruzimi”, a declarat Grădinaru.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu reprezentanţi ai Poliției Italiene și Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din Italia, a mai spus Grădinaru.

Presa italiană scria, la finalul lunii septembrie că suspecții au dat buzna în casa medicului chirurg Carlo Martelli și a soției sale, pentru a-i jefui. În momentul în care aceștia nu au găsit sume mari de bani, au presupus că medicii și-au ascuns economiile. Pentru a-i face să spună unde țin banii, românii i-au torturat cu o cruzime ieșită din comun, tăindu-i urechea soției, conform presei din Italia. Aceștia au reușit să plece cu 3.400 euro și cu cardurile victimelor.

Ceilalți suspecți sunt doi frați din comuna Drăgotești, județul Gorj, și vărul acestora, iar liderul grupului, Alexandru Bogdan Colțeanu, în vârstă de 26 de ani, nu se află pentru prima dată în vizorul autorităților, el are precedente penale la Napoli.

Articolul precedentLa Craiova se montează iluminatul festiv, cu aproape trei luni înainte de Crăciun. Autorităţile se compară cu Londra
Articolul următorMilitarii doljeni se întorc acasă după șase luni petrecute în Polonia