Cinci cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un camion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, condus de un cetăţean sârb, au fost depistați, luni, de către polițiștii de frontieră de la Bechet. 

Șoferu sârb s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei, luni dimineață. Acesta era însoţit de un conațional, care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau seminţe de floarea soarelui din Turcia, cu destinaţia Polonia, au transmis oamenii legii.

Cu ocazaia unui control efectuat asupra mijlocului de transport, în compartimentul marfă, au fost descoperiți deasupra sacilor cu seminţe, cinci bărbați.

„În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că patru persoane sunt de origine siriană și una de origine irakiană, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. De asemenea, șoferii au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul de marfă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Conform protocolului româno-bulgar, şoferii şi cele cinci persoane au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentUn bărbat din Dolj, arestat preventiv după ce a bătut şi violat o bătrână dintr-o comună hunedoreană
Articolul următorSchimbări în traficul din Craiova. Pe ce străzi se reia circulaţia pe ambele sensuri