Un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna doljeană Sopot, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de 10 infracţiuni: două infracţiuni de distrugere, două de abuz de încredere, două de conducerea unui vehicul fără permis, trei infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Potrivit poliţiştilor, la data de 22 iunie, tânărul ar fi distrus, prin aruncare cu pietre,  mai multe geamuri a două autoutilitare, care aparţin unui bărbat de 35 de ani, din Craiova şi care erau parcate în curtea locuinţei pe care persoana vătămată o deţine pe raza comunei Sopot, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 1.000 lei.

De asemenea, cel în cauză, în perioada mai – iunie, ar fi folosit fără drept autoutilitarele persoanei vătămate, de la care avea în posesie cheile și le-ar fi condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, iar ulterior, ar fi distrus elementele de caroserie ale celor două autoutilitare, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate de 2.000 lei.

Poliţiştii mai spun că, în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi  sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 4000 de lei, din locuinţele a 3 persoane din comuna Sopot, prejudiciul cauzat fiind recuperat de poliţişti în proporţie de 80 %.

De asemenea, tot în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi sustras o armă de tir supusă autorizării din locuinţa unui bărbat din comuna Sopot, care ulterior a fost ridicată de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare, în vederea continuării cercetărilor.

„În urma probatoriului administrat de poliţişti, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. În cursul acestei zile, tânărul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Sursa: Realitatea de Dolj