În Piața Centrală din Craiova și cea din Valea Roșie au fost depistate o serie de nereguli, unele privind ordonanțele militare, altele comercializarea mărfurilor, joi, cu ocazia unui control efectuat de către comisarii de la Protecția Consumatorului.

Potrivit unui comunicat de presă al ANPC, din cauza acestor nereguli, Piețe și Târguri Craiova a primit o amendă în valoare de 17.000 de lei.

„Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislației în vigoare, proprie domeniului, cât și prevederilor Ordonanțelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanții ANPC au dispus măsura opririi temporare a activității, până la remedierea deficiențelor, a Pieței Centrale și Pieței Valea Roșie din Craiova, operatorilor economici care le administrează fiindu-le aplicate și amenzi contravenționale în valoare de 17.000 lei”, se arată în comunicatul de presă al ANPC.

Aceste măsuri au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în cazul Pieței Centrale (nu au fost implementate măsurile de distanțare socială, culoarele dintre tarabe neavând lățimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanțe dezinfectante, în incinta pieței, pentru consumatori și comercianți), iar în cazul Piaței Valea Roșie, din cauza abaterilor privind desfășurarea activității în spațiul de vânzare și cel de depozitare a lactatelor, în condiții igienico-sanitare necorespunzătoare.

ANPC va continua campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol, anunță institituția.

Imagini din timpul acțiunilor de control desfășurate de comisarii ANPC în piețele din Craiova

Publicată de ANPC pe Joi, 30 aprilie 2020

Imagini din timpul acțiunilor de control desfășurate de comisarii ANPC în piețele din Craiova

Publicată de ANPC pe Joi, 30 aprilie 2020

 

Articolul precedentPortalul Realitatea.NET, record de vizitatori în luna aprilie: locul 1 la nivel național în online-ul românesc
Articolul următorDolj: Sute de polițiști, jandarmi, militari și luptători de acțiuni speciale vor împânzi județul până duminică