25 de irakieni şi turci, printre care şi cinci minori, care încercau să intre ilegal în ţară, ascunşi într-un microbuz condus de un şofer sârb, au fost descoperiţi, în noaptea de duminică spre luni, de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat.

Potrivit unui comunicat de presă, la ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui microbuz, marca Fiat. Şoferul transporta produse electronice din Turcia, pentru o societate din Cehia.

În compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperiţi ascunşi, printre cutiile cu produse electronice, 25 de cetăţeni străini, printre care şi cinci copii.

„În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 24 de cetățeni irakieni şi un turc -13 bărbaţi, 7 femei şi 5 minori – adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar șoferul a susţinut că nu ştia cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz“, se arată în comunicatul citat.

Migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentVIDEO. O maşină a luat foc în cartierul craiovean Lăpuş
Articolul următorMinistrul Muncii, explicații privind legea pensiilor, la Craiova