Victor Ponta, preşedinte PRO România, consideră că se doreşte organizarea alegerilor anticipate pentră că cei din Gurvernul Orban au realizat faptul că bugetul, aşa cum a fost el conceput, nu va permite o stabilitate financiară până la sfârşitul acestui an.

Ponta susţine că nu sunt bani pentru a vorbi despre pensii mai mari de la 1 septembrie, despre dublarea alocaţiilor pentru copii sau despre creşterea lefurilor pentru cei din învăţământ.

„Alegerile anticipate nu ar fi un lucru rău. Eu i-am propus domnului Orban chestia aceasta cu anticipate chiar în luna noiembrie. A fost prima noastră discuţie şi nu prea voia. A ajuns şi el acolo prim ministru. Vrea să stea şi el un an că apoi poate nu îl mai pun. M-am întrebat de ce ar vrea acum. Am început serios să mă gândesc de ce vor alegeri în mai-iunie. Şi vor acest lucru pentru că la 1 septembrie ar trebui să dea pensii mărite şi nu cred că le vor mai da. Pentru că au zis că amână dublarea alocaţiilor pentru copii pentru a doua parte a anului. Uită să pună în practică acest lucru. Au spus de creşterile salariale pentru profesori. M-am uitat pe buget. Este categoric unul nerealist. Va ţine şase luni, apoi va crăpa. Nu ajung banii alocaţi. Faptul că vor alegeri anticipate nu o fac că nu au ei loc de PSD. Problema este că dacă stau cu alegerile până în decembrie o să păţească precum Guvernul Cioloş. De la cel mai popular s-a ajuns, dintr-o dată, să cadă Cioloş. S-ar putea să se întâmple, cu PNL, acelaşi lucru”, a declarat Ponta.

Acesta a susţinut o conferinţă de presă, joi, la Craiova, unde s-a şi întâlnit cu cei din oragnizaţiile PRO România din cele cinci judeţe ale Olteniei pentru a discuta despre organizarea alegerilor locale.