Viceprimarul comunei Poiana Mare, Cristian Ologu, se numără printre cele patru persoane care au fsot reţinute, luni, în urma perchezițiilor desfăşurate în zona municipiului Calafat, într-un dosar privind infracţiuni cu produse din tutun.

Poliţiştii au făcut 11 percheziții în localităţile Piscu Vechi, Ghidici, Poiana Mare şi Cetate.

Oamenii legi au găsit în locaţiile respective instalaţii artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, sute de kilograme de tutun, materiale folosite pentru ambalarea țigărilor și sume mari de bani.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două instalaţii artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, 137 kilograme tutun, 205 cutii cu decupaje din carton folosite la ambalarea ţigărilor în pachete (în total 193.600 de astfel de cartoane), 14 role cu folie transparentă pentru ambalarea pachetelor de ţigări, 10 role din foiţă de staniol, 96 de pachete de ţigări care nu aveau aplicate marcaje fiscale, precum şi sumele de 207.945 de lei, 8.555 euro şi 2.330 de dinari sârbeşti”, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore viceprimarul din Poiana Mare, în vârstă de 28 de ani, un alt bărbat de 54 de ani, tot din Poiana Mare, şi doi tineri de 21 şi 25 de ani, din Ghidici, care urmează să fie prezentaţi în cursul acestei zile instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, alţi doi bărbaţi de 41 şi 61 de ani din Cetate şi Seaca de Câmp sunt cercetaţi în stare de libertate de poliţişti.

Articolul precedentPercheziții la contrabandiști de țigări din Dolj. Patru persoane au fost reținute, oamenii legii confiscând bunuri, țigări și sume mari de bani. VIDEO/FOTO
Articolul următorS-a rezolvat problema deșeurilor din județul Dolj. Operatul a primit undă verde pentru a duce gunoiul la Mofleni