Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, duminică, la Cezieni, că PSD a fost votat nu doar pentru programul de guvernare ci şi ca să îndrepte lucrurile, referindu-se la persoanele condamnate pentru o prevedere privind abuzul în serviciu declarată neconstituţională. El a adăugat că este irelevant numărul persoanelor care suferă din această cauză – „unul singur dacă este, este pe nedrept”.

Stănescu a reiterat faptul că în programul de guvernare se regăseşte şi capitolul Justiţie.

„Programul de guvernare a fost pus în aplicare – şi citez un clasic în viaţă – pas cu pas, dacă vă uitaţi. Dacă aţi citit programul, vedeţi că este pus, pas cu pas, în aplicare. Să citiţi programul de guvernare. Dacă citiţi, veţi vedea că este prins şi capitolul Justiţie. Mai mult, eu am spus de foarte multe ori că oamenii ne-au votat şi pentru programul de guvernare, dar ne-au votat şi să îndreptăm lucrurile în această ţară. Aţi văzut ce se întâmplă. Câte nedreptăţi s-au întâmplat în această ţară? De ce să fie oamenii în puşcărie, nevinovaţi? De ce să se întâmple lucrul acesta?”, a declarat Paul Stănescu.

Vicepremierul României a adăugat că este irelevant faptul că doar 73 de persoane sunt în detenţie pentru o prevedere privind avizul în serviciu declarată neconstituţională.

„Unul singur dacă este, nu trebuie o sută sau o mie, este pe nedrept. Gândiţi-vă că am fi în locul lui, noi, cei care suntem aici. Este corect? Nu este corect”, a mai spus Stănescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a cerut vineri iertare miilor de români, „care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi prin tribunale pe baza aceloraşi articole sovietice, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt alte mii, zeci de mii, care nici măcar nu ştiu că au dosar”.

Articolul precedentBiblioteca din Târgu Jiu se mută în parc
Articolul următorCalcule pentru moţiunea de cenzură: „UDMR-ul nu va vota moţiunea de cenzură, nu va fi majoritate“