Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova va face o serie de verificări, în privința situației din Unitatea de Primiri Urgențe a instituției medicale, după ce, în ultima perioadă, tot mai mulți aparținători sau pacienți readuc în atenție, prin expunerea situațiilor în spațiul public, problemele des întâlnite în UPU.

Managerul unității spitalicești, Eugen Georgescu, adminte și faptul că sunt perioade în care Urgența se aglomerează din cauza pacienților care nu au o neapărat o urgență, dar condamnă și dezaprobă comportamentul acelor cadre medicale, medici sau asistente, care nici nu lămuresc pacientul și îi și vorbesc urât.

„Este adevărat că sunt și momente când UPU este supraaglomerat, însă acest lucru nu ne dă dreptul să jignim pacienții. Condamn și dezaprob total personalul medical care se comportă urât cu pacientul sau aparținătorii. De altfel, firma de pază trebuie, și sper că au înțeles acest lucru, să se comporte corespunzător. Nu putem arunca cu piatra până nu ne facem ordine în curtea noastră. În meseria noastră, fără un minim de umanitate nu te poți numi medic și nici asistent medical”, a precizat Georgescu.

Problemele legate de Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova nu sunt nou apărute și nici ușor de gestionat și rezolvat.

Sunt mai mulți factori care duc la situații tensionate, spun cei din conducerea instituției, dar se încearcă, în prezent, o simplificare a procedurilor pentru ca pacientul să nu mai aștepte ore bune până să i se facă o investigație.

Să stai 8-9 ore pentru o radiografie sau pentru o ecografie, este inuman, spune directorul SCJU Craiova.

„Eu știu că sunt priorități, în funcție de urgențe, dar refuz să cred că vin continuu, de exemplu, cazuri grave, timp de 8, 9 ore, astfel încât să nu poți rezolva și omul acela care are nevoie de o radiogarfie. Mi-e greu să cred acest lucru. Nu este firesc, clar. Vom mai discuta cu personalul în acest sens și sper să începem să vedem rezultate”, a mai spus directorul SCJU Craiova.

Acesta a menționat că una dintre cauzele supraaglomerării Urgenţei este şi faptul că toate spitalele din Dolj și chiar din județele vecine trimit pacienții aici.

„Dumnealor poate că nici nu îi văd în Compartimentul de Primiri Urgențe. Cred că un pas înainte ar fi ca fiecare să îşi asume responsabilităţi, bineînţeles, în limita competenţelor şi a resurselor disponibile. Ar trebui ca dumnealor să fie mai riguroși în atitudinea medicală. Au și acolo resurse și chiar capacitate de a rezolva cazul”, a completat Georgescu.

Această situație este confirmată și de către echipajele Serviciului de Ambulanță Dolj. Nici nu ajung bine, de exemplu, la unul dintre spitalele din Craiova, toate având compartiment de primiri urgențe, că li se și indică traseul către Spitalul Județean.

Pentru a nu mai aștepta cu orele în UPU, o comisie medicală va stabili unde va fi internat pacientul. Este important, spune directorul, ca fiecare medic să se implice. Cei din Urgență să facă o anamneză a bolnavului, înainte de a cere ca cel de pe secție să coboare, iar cei care sunt chemați la caz, să coboare la timp în UPU pentru a investiga pacientul.

După discuțiile pe care le vor purta cu personalul din UPU, după ce și procedurile vor fi simplificate, cei din conducerea instituției vor face și verificări. Medicii sau asistentele/asistenții prinși pe picior greșit vor suporta consecințele, a conchis managerul SCJU Craiova.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentPanouri fotovoltaice instalate pe acoperişurile fermelor. Fermierii primesc bani europeni
Articolul următorAccident în Craiova. Un bărbat din Olt, implicat