Un centru de zi pentru vârstnicii din Craiova ar putea fi construit în municipiu dacă Direcția de Asistență Socială Craiova va obține finanțare pentru proiectul „Îmbătrânirea activă o şansă pentru o viaţă demnă” în cadrul POCU – BUNICII COMUNITĂȚII, nu mai puțin de 170 de persoane urmând să beneficieze de acest program.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială Craiova, proiectul va intra în competiție cu altele, finanțarea fiind efectuată în ordinea punctajului obținut.

„Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și reducerea numărului de persoane vârstnice vulnerabile, prin înfiintarea de servicii sociale integrate, pentru 170 persoane vârstnice aflate în situații de dependență, și/sau în risc de excluziune socială, din Municipiul Craiova, precum și pentru formarea și specializarea a 20 de persoane din categoria – personal al autorităților/agențiilor publice/private; personal al organizațiilor societății civile și ONG-uri, care furnizează servicii sociale și de ocupare a persoanelor vârstnice vulnerabile, în perioada 2019-2020”, se arată în raportul Direcției de Asistență Socială Craiova, din cadrul Consiliului Local Craiova.

Acest obiectiv se va realiza prin înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, care să răspundă nevoilor a 170 de persoane vârstnice din municipiul Craiova.

„Scopul furnizării serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din Municipiul Craiova constă în depăşirea situaţiilor de dificultate, prevenirea şi combaterea riscului de excluziune socială, promovarea incluziunii sociale şi creşterea calităţii vieţii. Necesitatea înfiinţării unui centru de zi destinat vârstnicilor din municipiul Craiova se justifică ca urmare a numărului mare de persoane vârstnice şi a solicitărilor tot mai mari din partea acestora de înfiinţare a unui spaţiu în care aceştia să-şi petreacă timpul liber”, se mai arată în raport.

Valoarea totală a proiectului este de 2.790.000 de lei, din bugetul local urmând a fi alocată suma de 55.800 lei, reprezentând contribuția de 2 % din sumă.

Articolul precedentUn bărbat din Craiova a ajuns la spital după ce a intrat cu mașina într-un imobil din localitate
Articolul următorLicitaţia pentru achiziţia noilor tramvaie pentru Craiova, în SEAP