Un bărbat, în vârstă de 51 ani, din comuna Cerăt, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins, de jandarmi , la vânătoare, în pădurea din localitate.

După ce l-au legitimat, omenii legii au depistat că acesta avea permis pentru armă, dar prezența lui pe fondul de vânătoare nu era justificată.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, deşi acesta deţinea permis legal pentru arma de vânătoare, nu îşi justifica prezenţa pe fondul de vânătoare 29 Cerăt şi nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală pentru fondul respectiv, iar arma şi muniţia aflate asupra sa nu erau transportate şi depozitate în condiţiile legii”, se arat într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Dolj.

Asupra bărbatului au fost găsite o armă de vânătoare şi 25 cartuşe de 12 mm, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal.

„Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, respectiv art. 342 CP”, au mai transmis reprezentanții IJJ Dolj.

Articolul precedentScandal într-un bar dintr-o localitate doljeană. Doi bărbaţi au ajuns la spital
Articolul următorLocalități din Dolj în alertă, din cauza focarului de gripă aviară confirmat în zona Vidin