Prețul unui tramvai, din cele 17 care ar urma să ajungă la Craiova și care fac obiectul unui proiect pe fonduri europene, a crescut de la două la zece milioane de lei, anunță reprezentanții municipalității.  

O primă variantă de proiect a fost întocmită încă din luna iulie, însă estimările financiare nu au fost corecte, acesta fiind motivul aducerii anumitor modificări. Și pentru a nu mai pierde timp, consilierii se întrunesc într-o ședință extraordinară, marți, reușindu-se astfel depunerea lui în vederea obținerii finanțării.

Din proiectul de hotărâre rezultă faptul că Ministerul Dezvoltării a transmis, la începutul acestei luni, prețul corect estimat al unui tramvai. Astfel, dacă în prima variantă s-a vorbit despre 2.000.000 de lei/tramvai, fără TVA, noul preț este de 10.000.000 de lei/tramvai, fără TVA.

„În urma discuțiilor purtate, MDRAP ne comunică prin adresa nr.123947/02.08.2018 faptul că prețul corect estimat al unui tramvai cu lungimea de aproximativ 25 m este de 10 milioane/bucată fără TVA şi nu de 2 milioane lei/bucată fără TVA cum, în mod eronat, a fost transmis inițial și înaintează autorității locale prin adresa nr. 124228/02.08.2018 tabelul cu noii indicatori tehnico-economici ai investiției, respectiv: preț estimativ/bucată vehicul: 10 milioane lei fără TVA și prețul estimativ total: 170 milioane lei fără TVA”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primăria Municipiului Craiova va suporta, din bugetul propriu, 2% din valoarea totală a acestui program.

Articolul precedentDirectoarea Casei de Pensii Dolj, zeci de sesizări din partea pensionarilor doljeni. Mulți sunt nemulțumiți de angajații instituției
Articolul următorPrimarul Craiovei despre directorul Filarmonicii: „Ne-am dezis de declaraţiile lui. Consider că a fost o greşeală de exprimare”