Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Craiova, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a condus o maşină fără permis, fiind urmărit de poliţişti după ce nu a oprit la semnalul oamenilor legii. Acesta avea permisul suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii se aflau pe strada Banu Stepan din Craiova, când au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de bărbat.

Şoferu nu s-a conformat semnalului efectuat de polițiști, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție, având semnalele acustice si luminoase în funcțiune, care a continuat pe mai multe străzi din Craiova.

Pe strada Aleea 2 Rîului, oamenii legii au reuşit oprirea autoturismului, fiind identificat, astfel, conducătorul auto în persoana unui bărbat de 36 de ani, din Craiova.

Cel în cauză a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate, polițiștii au stabilit ca bărbatul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat, după ce ar fi condus în luna aprilie, un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză,  polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj. În cursul zilei de astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, transmite IPJ Dolj.

Sursa: Realitatea de Dolj