Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Mecanică, Centrul de cercetare pentru Materiale composite pentru structuri statice, dinamice şi biofuncţionale realizate prin metalurgia pulberilor şi tehnologii conexe (ComIng), a găzduit trei studenți ai Universității din Bourgogne, în prima jumătate a anului 2018.

Pe perioada celor 6 luni, studenţii francezi Benjamin Daiguebonne, Antoine Letrong şi Mickael Fiakaifonu au desfăşurat un program de internship în vederea realizăii proiectelor de licenţă, respectiv disertaţie master în domeniile: tehnologia de injecţie de medie/joasă presiune de pulberi biocompozite pentru dispozitive medicale miniaturizate; monitorizarea structurilor oţelurilor inoxidabile duplex prin tratamente termice complexe şi tehnologia de fabricaţie 3D printing pentru fabricarea de tipologii avansate de implanturi dentare.

Rezultatele ştiinţifice obţinute au fost prezentate în cadrul sesiunii de susţinere a proiectelor de licenţă, respectiv disertaţie de master la ISAT (iunie 2018), fiind apreciate atât calitatea stagiului efectuat, precum şi potenţialul existent la Universitatea din Craiova, ceea ce permite dezvoltarea în continuare, la un nivel superior, a colaborării dintre aceste entitaţi de educaţie superioară şi cercetare aplicată, au anunțat reprezentanții Universității din Craiova.

Articolul precedentIluminat cu becuri LED pe o stradă din Slatina. Costuri reduse cu până la 50%
Articolul următorCirculaţia rutieră pe DN 64, în judeţul Olt, va fi reluată până la sfârşitul anului. Drumarii lucrează la un pod nou