Polițiștii protestează, luni dimineață, în fața Prefecturii Dolj. Aceștia cer drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, precum şi “eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică”. 

Sindicatele poliţiştilor solicită drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, “dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică”; încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, “deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere”; acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaţi, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii şi prevenirii efectelor pandemiei medicale.

O altă solicitare a protestatarilor constă în “eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti – specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, acordat în prezent conform Legii 153/2017”.

Marţi, 23 februarie (între orele 10,00-16,00), poliţiştii şi personalul contractual vor picheta în 15 zone din Bucureşti: Guvern – Piaţa Victoriei şi încă 5 zone din proximitate; Secţia 1 Poliţie din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 22; Piaţa Constituţiei – în faţa Parlamentului; Ministerul, Piaţa Universităţii (Monumentul Democraţiei, Facultatea de Geografie, B-dul Regina Elisabeta nr. 3 şi Parcul Colţea); Ministerul Finanţelor; Piaţa Romană-ASE; Piaţa Unirii-Aleea Dealul Mitropoliei nr. 7. Punctul de adunare, în 23 februarie, ora 09,30: Piaţa Victoriei.

Sursa: Realitatea de Dolj