Consilierul municipal Adriana Ungureanu a adus, la conferinţa de presă susţinută la sediul PNL Craiova, colivă şi colaci în semn de protest faţă de decizia autorităţilor de a scumpi biletele de intrare la meciurile disputate în Sala Polivalentă şi faţă de lipsa de interes a conducerii Clubului SCM Craiova de a promova activitatea sportivelor.

Adriana Ungureanu consideră că mărirea tarifelor, de la cinci la 10 lei, în cazul competiţiilor naţionale şi de la 10 la 20 de lei, în cazul competiţiilor internaţionale, va duce la scăderea numărului de craioveni care iau parte la aceste meciuri.

„Trebuie să vă spun câteva vorbe deoarece sunt fan al echipelor din Craiova, al sportului craiovean, de foarte mulţi ani şi nu pot să cred ca cum după atâţia ani de încercări de a ajunge la performanţă, în momentul în care am ajuns la cea mai mare performanţă, dăm cu piciorul. Vreau să vă spun că nu mi se pare corect să se scumpească biletele de intrare la sală, de la cinci lei, la 10 lei. Ţin să vă anunţ că acest lucru a fost aprobat în Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova. Clubul este plătit din banii craiovenilor, la fel şi Sala Polivalentă. Nu se poate ca un copil care vine la Sala Polivalentă să plătească 10 lei pentru un bilet. Adică noi vrem să atragem copiii, tineretul către sport, dar punem tarife. Copilul până la 14 ani avea intrare gratuită, alături de părinte, acum nu se mai poate că s-au dat bilete cu loc şi trebuie să i se plătească şi lui. Eu sper din toată inima ca suporterii Craiovei să vină în continuare la sală, să suţină echipele noastre de volei, de handbal, de baschet pentru că aceşti sportivi nu sunt vinovaţi de aceste decizii ale conducerii care pur şi simplu ne sfidează”, a precizat Ungureanu.

Aceasta a mai spus că lipsa de transparenţă, inexistenţa unor politici de promovare a sportivelor şi conflictele interne fac rău jucătoarelor, recomandând o intervenţie Primăriei Craiova.

„Atâta timp cât la Clubul SCM Craiova care are acum un buget de 2.900.000 de euro, după rectificare, nu există transparenţă, site-ul fiind aproape inexistent, promovarea este zero, nimic nu va funcţiona cum trebuie. Am înţeles că sunt 26 de angajaţi, care respectă programul şi nu vin la competiţii, de exemplu, că nu sunt în timpul programului. Este absurd. Nu ai ce căuta în asemenea funcţii dacă ţii strict de program. Sunt angajaţi incompetenţi care îşi bat joc de craioveni. Poate am tăcut foarte mult timp. Îmi place să merg la sală. Am făcut cu drag ceea ce am făcut până acum. Vin foarte mulţi pensionari, copii, dar tineri mai puţini. În premieră, în România, s-a câştigat Cupa EHF şi nu există o eşarfă de reclamă. Nu putem cumpăra niciun tricou cu jucătoarea de care ţi-e drag. Pe nimeni nu interesează. Au plecat şapte jucătoare de la Craiova, cărora nu li s-au dat salarii corespunzătoare. Aici niciodată nu au fost bani. Să nu fim în stare să avem grijă de o echipă aşa frumoasă, este ruşinos. Poate Primăria Craiova se sesisează şi termină cu aceste conflicte, poate le mediază pentru ca lucrurile să intre în normal. Poate că este cineva interesat să mai aducă măcar două jucătoare, nu să ne facem de râs în campionat şi în Cupa EHF”, a conchis Adriana Ungureanu.