Trenurile care circulă pe distanţa Craiova-Caracal înregistrează întârzieri de peste două ore, potrivit CFR Călători, după ce, duminică, un tren de marfă cu 23 de vagoane a deraiat la Cârcea din cauza prăbuşirii unui pod de cale ferată.

Potrivit unui comunicat remis de CFR Călători, zrmare deraierii, în data de 12 august 2018, a unui tren de marfă al Grup Feroviar Român (GFR) pe distanţa Malu Mare – Banu Mărăcine, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulației pe Magistrala CF 900 pe distanța Craiova – Caracal, trenurile Interregio sunt deviate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, înregistrând întârzieri în medie de 120 de minute.

Totodată, sunt anulate mai multe trenuri, iar pentru alte rute se asigură transbordarea cu mijloace auto.

„Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, se arată în comunicatul citat.

Un tren de marfă cu 23 de vagoane, a deraiat, duminică dimineața, în zona viaduct Cârcea din județul Dolj. Un pod de cale ferată s-a rupt provocând deraierea marfarului. Prefectul județului Dolj, Dan Purcărescu, a declarat că podul era închis din luna iunie și ca trenul nu ar fi trebuit sa meargă pe această rută. În plus, mecanicul trenului consumase băuturi alcoolice, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală.

Articolul precedentMinistrul Muncii, explicații privind legea pensiilor, la Craiova
Articolul următor800 de locuri de muncă, la cules de căpșune, în Spania. Doljenii interesați, așteptați la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj