Un bărbat din comuna Valea Mare, sat Bârca, a găsit, joi seara, pe timpul unor săpături, trei elemente de muniție nexeplodată din cel de Al Doilea Război Mondial. Acesta săpa după fier vechi, împreună cu alți bărbați.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, a declarat că specialiștii pirotehnicieni au identificat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, trei proiectile explozive, calibrul 50 de milimetri.

„Elementele de muniție provin, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial, erau trase prin gura de foc și neexplodate, reprezentând un real pericol” a afirmat Băsășteanu.

El a adăugat că, la descoperirea muniției rămase neexplodate, cetățenii au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste sau poliția, prin apelarea numărului de urgență 112.

 

După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind interzise: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionerilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente.

 

Articolul precedentDeținut politic din Olt, decorat de Iohannis. Bătrânul a donat două incubatoare Spitalului Județean
Articolul următorToți angajații unei primării din Gorj, în frunte cu edilul, cu lefurile diminuate