Trei persoane din județul Dolj, care s-au întors din Italia, au fost băgate forțat în carantină, noaptea trecută, fiind duse într-un centru special amenajat în Craiova.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, cele trei persoane sunt din localitatea Sadova și au ajuns în țară pe cale terestră.

În drumul lor spre România, au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar nu au declarat acest lucru când au ajuns în țară.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localități din județul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat inițial, la intrarea în țară, că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, așa cum este procedura, s-a aflat că au fost în regiunea Lodi, n-au spus exact unde. Ele sunt persoane sănătoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta în carantină 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, director DSD Dolj.

Conform procedurii, cei trei vor fi monitorizați și verificați zilnic de către specialiști.

Potrivit unui hotărâri pe care Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Dolj a luat-o, luni, zonele pentru carantină pentru persoanele care sosesc din zonele afectate de coronavirus sunt în Campusul Şcolar din oraşul Bechet (120 de locuri) şi Hostel Griffon din Craiova (142 de locuri).

Articolul precedentCORONAVIRUS. 30 de persoane izolate la domiciliu în județul Dolj
Articolul următorStudenții craioveni, discuții despre mediul de afaceri și piața muncii