Muzeul Olteniei participă, în perioada 8-16 septembrie 2018, în Grecia, la Thessaloniki International Fair, târg internațional ajuns la cea de-a 83-a ediție, cu un stand amenajat împreună cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova și Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj.

Potrivit reprezentanților instituției craiovene, prin această participare se promovează cultura și tradițiile din Oltenia.

„Iată-ne la prima participare la un târg internațional, ca o necesară și firească încercare de popularizare a actului muzeal din țara noastră. Standul României aduce în fața publicului, cultura, tradițiile și meșteșugurile populare fascinante ce caracterizează Oltenia. Apreciem sprijinul acordat de către Consiliul Județean Dolj, Consiliul Județean Gorj și Consulatul României de la Thessaloniki. De asemenea, mulțumim partenerilor, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” precum și Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, a căror implicare a fost deosebită în amenajarea standului României. Nu în ultimul rând, felicitări echipei de specialiști ai Secției de Etnografie din cadrul Muzeului Olteniei care au confirmat încă o dată experiența dobândită prin participarea la alte târguri naționale, în transmiterea mesajului cultural al României la prezentul târg”, au precizat reprezentanții instituției de cultură.

 

Articolul precedentO femeie din Craiova și-a pierdut viața după ce a căzut de la etajul trei
Articolul următorCăruţaşii de pe străzile Craiovei, amendaţi de poliţiştii locali. Nouă dintre ei au rămas fără căruţă