Salariaţilor Primăriei Băleşti din județul Gorj le-au fost diminuate lefurile, cu sume între între 200 şi 500 de lei, după ce la nivelul instituției a fost luată decizia de a scădea toate salariile cu 20%.

Potrivit edilului comunei, Mădălin Ungureanu, toți cei aproximativ 50 de angajați se găsesc în această situație de două luni de zile. Neștiind cum vor sta treburile nici după rectificarea bugetară estimată a avea loc în luna iulie, primarul a luat această decizie pentru a fi sigur că fondul de salarii va ajunge până la finele anului. „Dacă luăm salariile întregi, în ultimul trimestru nu mai aveam bani. Acum, toţi aşteptăm cu sufletul la gură o rectificare. Sperăm să fie pozitivă, dar dacă nu e, ce facem? A fost o măsură preventivă. Nu ştiu cum au primit salariaţii vestea, nu mi-au zis în faţă, dar au acceptat. Trebuia să luăm măsuri. Decât să ajungem în situaţia să facem restructurări, mai bine ne chibzuim. Și eu primesc salariul diminuat”, a explicat Mădălin Ungureanu.

Această primărie nu este singura care are dificultăți financiare. Majoritatea edililor din Gorj speră ca rectificarea bugetară să fie una pozitivă, mari probleme anunțându-se chiar și la Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a menționat că are nevoie de nu mai puțin de 240 de miliarde de lei vechi pentru ca situația să nu se agraveze la Primăria Târgu Jiu. În caz contrar, vor apărea datorii. “Vom ajunge ca-n 2012-2013 când se mergea cu datorii în anul următor”, susține Romanescu.

Articolul precedentTrei proiectile neexplodate din Al Doilea Război Mondial, găsite în timp ce săpau după fier vechi (FOTO&VIDEO)
Articolul următorMedicul care a făcut primul implant de stent la Craiova: “Pacienții cu infarct vor merge tot la București. Noi nu putem asigura permanența”