Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Craiova au estimat, pentru acest an, o creștere a numărului asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, motiv pentru care au solicitat Consiliului Local Craiova să aprobe un proiect privind această modificare, 550 de persoane urmând a fi plătite pentru astfel de servicii.   

Cei din conducerea Direcției de Asistență Socială Craiova au efectuat o analiză a situației actuale și au luat în calcul mai mulți factori care duc la această creștere a numărului de asistenți personali.

„Direcţia de Asistenţă Socială Craiova a analizat solicitările de încadrare din anul trecut, cât şi eventualele modificări care pot interveni la dosarele în plată – schimbarea încadrării gradului de handicap, a domiciliului bolnavilor şi/sau a asistenţilor personali, decese, modificarea opţiunii persoanei cu handicap, raportat la posibilităţile financiare de susţinere a acestei activităţi, şi a estimat până la sfârşitul anului în curs încadrarea a 550 asistenţi personali cu contract individual de muncă, încheiat în condiţiile Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborată cu Legea nr. 53/2003-Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În concluzie, considerăm că este oportună iniţierea unui proiect de hotărâre pentru aprobarea, pentru anul 2019, a unui număr de 550 asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, încadraţi cu contract individual de muncă, pe raza municipiului Craiova”, se arată în raportul Direcţia de Asistenţă Socială Craiova.

Direcţia de Asistenţă Socială Craiova prezintă faptul că are în evidenţă asistenţi personali încadraţi cu contract individual de muncă atât pe perioadă determinată, cât şi pe perioadă nedeterminată, în funcţie de certificatul de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisiile de evaluare de specialitate.

În prezent, în evidenţele serviciului public figurează 485 asistenţi personali încadraţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată/nedeterminată care primesc un salariu stabilit conform legii.

Articolul precedentSpitalul de Boli Infecţionase Craiova nu are teste rapide de depistare a gripei. Medic: „Nu știu să vă spun de când nu sunt“
Articolul următorFOTO. Accident în Craiova. A scăpat teafăr, ca prin minune, după ce a intrat cu mașina într-o stație GPL