Pensionarii din județul Olt vor beneficia, începând cu data de 2 iulie, de o serie de facilități dacă își fac cumpărăturile din piață, direct de la producători. Potrivit unui program implementat de către consilierul ministrului Agriculturii, vârstnicii vor cumpăra legume și fructe mai ieftine în fiecare zi de luni. Mai mult, aceștia pot participa și la o tombolă, câștigătorii fiind anunțați în ziua de joi a fiecărei săptămâni.

Acest proiect vine atât în sprijinul pensionarilor olteni, dar și al producătorilor de legume și fructe, membri a cinci cooperative din județul Olt, care își vând marfa în piețele Zahana și Steaua din Slatina. „Venim în întâmpinarea pensionarilor care ştim cu toţii că au pensii mici sau mai mari. Este un gest frumos al tinerilor fermieri pentru bunicii noştri. Este un program de sprijin reciproc care a demarat în data de 2 iulie”, a spus Florin Ciobanu, consilierul ministrului Daea.

În ceea ce-i privește pe vârstnici, în fiecare zi de luni aceștia vor cumpăra legume și fructe cu 10 % mai ieftine. Cei care doresc pot participa și la o tombolă, câștigătorii primind în fiecare săptămână câte 5 kilograme de legume/persoană. În cele două piețe există câte o cutie în care clienții din categoria pensionarilor își lasă un talon pe care scriu numele și numărul de telefon. În ziua de joi, se trag la sorți 10 tichete, în fiecare piață, persoanele câștigătoare fiind anunțate telefonic.

Vestea că pot plăti mai puțin pentru coșul de cumpărături de luni, i-a și trimis în piețe pe pensionarii din Slatina. Cei care și-au cumpărat legume și fructe au lăsat și un bilet cu datele de contact, în speranța că spre sfârșitul săptămânii vor fi sunați și anunțați că mai au de ridicat alte cinci kilograme de legume.

Dacă ideea producătorilor din județul Olt va da roade, aceasta va fi extinsă la nivelul întregii țări, după cum a anunțat consilierul Florin Ciobanu.