Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Filantropia Craiova, aflată în proces de reabilitare, nu va fi gata luna aceasta, așa cum au anunțat de câteva ori, în această vară, reprezentanții administrației municipale.

Dacă la una dintre conferințele din luna august, atât edilul urbei, Mihail Genoiu, cât și viceprimarul Adrian Cosman anunțau faptul că în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie această clinică medicală va fi gata, într-o postare pe Facebook, din data de 17 septembrie, Genoiu menționează că lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului.

„Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal Nr. 2, din Craiova va fi gata până la sfârșitul anului! Acum se lucrează la tencuiala exterioară, fațadele vor fi terminate în această săptămână. Constructorul montează, în paralel, geamurile și ușile, iar structura metalică a liftului va fi „îmbrăcată” în izopan, în vederea montării glisierelor și a liftului. La interior, se lucrează la instalația de încălzire iar grupurile sanitare vor avea până la sfârșitul lunii viitoare faianță și gresie”, scrie edilul pe Facebook, în urma unei vizite făcute la Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Filantropia.

Lucrările au început în luna octombrie, anul trecut. Până când noua clădire va fi dată în folosință, cei aproape 400 de bolnavi care au nevoie de tratament aici sunt internați în clădirea de peste stradă de Maternitatea spitalului, care aparține Casei de Pensii Dolj, mutarea fiind una de compromis după cum și autoritățile o spun.

Clădirea folosită temporar a trecut prin multe critici din partea pacienților. Aceștia s-au plâns în urmă cu câteva luni de condițiile insalubre, Corpul de Control al Ministerului Sănătății ajungând în Bănie pentru acest lucru. Locaţia a fost pusă la  dispoziţie de Casa de Pensii Dolj, iar conducerea spitalului a făcut igienizări şi la momentul când s-a făcut mutarea şi după, astfel încât din punct de vedere igienico-sanitare să fie toate lucrurile în ordine și astfel clădirea are autorizație sanitară de funcționare.

Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova este singura clinică de Hematologie din Oltenia.