Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri din Craiova se confruntă, în prezent, cu un deficit de personal, a anunțat, într-o conferință de presă, directorul instituției, Adriana Teodorescu.

Instituția are 28 de angajați și din această cauză, deși planuri și idei există, aceștia „nu pot realiza mai mult decât o fac deja”, după cum a spus Teodorescu.

Potrivit acesteia, dacă numărul actorilor este unul acceptabil, mai dificil este cu personalul tehnic, amintind aici ingineri de sunet, regizori sau oameni care să se ocupe de recuzită. Teodorescu speră ca echipa să se mărească începând din acest an.

În privința activităților culturale întreprinse, anul trecut, Teatrul Colibri a avut 160 de reprezentații, local și în alte orașe, și trei premiere: „Puiul de om din Cartea Junglei”, „Chirița în Iași” și „Cenușăreasa”.

Veniturile instituției s-au rotunjit, anul trecut, și prin organizarea atelierelor, încasările fiind de 73.780 de lei.

Aceste ateliere pentru cei mici continuă și anul acesta, înscrierile făcându-se în format electronic până la data de 17 ianuarie

Anul acesta, tarifele au crescut, pentru prima dată din 2014. Astfel, în funcție de locul dorit în sală, acestea sunt în valoare 10 sau 13 lei pentru un spectacol, iar pentru grupurile organizate, prețul unui bilet este de 7 lei.  La spectacolele ACT, biletul costă 30 de lei.