Aproximativ 400 de elevi au solicitat echivalarea perioadelor de studii efectuate în străinătate pentru anul școlar 2017-2018, cei mai mulți dintre aceștia întorcându-se din Italia, potrivit unei situații întocmite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Începând din martie 2018 a intrat în vigoare legea privind echivalarea de către inspectoratele școlare județene a perioadelor de studii efectuate în străinătate.

„La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj au fost depuse 376 de solicitări de echivalare de studii, dintre care 305 sunt venite din partea fetelor și 71 din partea băieților. Cele mai multe solicitări sunt din partea elevilor care s-au întos din Republica Italiană(186), Regatul Spaniei(97) și Regatul Unit al Marii Britanii(35)”, a spus Monica Sună, inspector general al ISJ Dolj.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie au fost înregistrate, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, 12 dosare ale unor elevi din Elveția care doresc să studieze în România. Aceștia au solicitat înscrierea la Colegiul Universitar „Spiru Haret” din Craiova pentru a-și finaliza studiile postliceale începute în Elveția.

Articolul precedentCeața a perturbat traficul aerian: Cursa Craiova-Paris ar putea fi anulată
Articolul următorCod galben de polei și ceață, în județul Dolj