Aproape 150 de obiecte arheologice, care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional, au fost confiscate de poliţişti, marți, de la un bărbat din comuna doljeană Desa, acesta fiind amendat cu 2.000 de lei pentru că nu a anunţat descoperirile arheologice pe care le-a făcut.

Doljeanul este autorizat să dețină un detector de metale, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, bunurile fiind descoperite marți. Procedând astfel, bărbatul a încercat să inducă în eroare autoritățile competente.

„Ieri, poliţiştii specializaţi pe linia protejării patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au constatat faptul că un bărbat de 59 de ani, din comuna doljeană Desa, persoană autorizată să deţină un detector de metale, nu a respectat prevederile legale referitoare la protejarea patrimoniului arheologic, fapt pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au dispus confiscarea unui număr de 149 de bunuri arheologice susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional. Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că, cel în cauză nu a anunţat, în termenele legale, descoperirile arheologice pe care acesta le-a făcut, încercând totodată să inducă în eroare autorităţile competente”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

 

La activităţi au mai participat poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ciupercenii Noi şi un expert în numismatică din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Dolj.

Articolul precedent30 de primari din Dolj s-au întâlnit cu reprezentanții fabricii de automobile din Craiova. Care sunt beneficiile oferite viitorilor 1.700 de angajați
Articolul următorŢigări de contrabandă şi articole pirotehnice, găsite în urma unor percheziţii la Poiana Mare şi Desa