Spitalul Regional Craiova va fi construit în două etape, după ce la finele anului trecut Guvernul a aprobat un Memorandum care prevede construcţia celor trei unități spitalicești(Craiova, Iași, Cluj) în două faze. Prima etapă finanţată din POR 2014 – 2020 prevede realizarea documentaţiilor necesare, iar cea de-a doua, pentru viitorul program de finanţare 2021-2027, prevede construcţia şi operaţionalizarea spitalelor.

Porivit unui comunicat de presă emis de către reprezentanții Ministerului Sănătății, a fost luată această decizie pentru  creșterea co-finanțării europene nerambursabile.

„Decizia a  fost luată în urma unei analize realizată de Ministerul Sănătăţii împreună cu reprezentanţii  echipei de proiect BEI, Jaspers, precum şi cu oficiali din Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a indentificat ca oportună aprobarea unor măsuri care să permită implementarea proiectelor spitalelor de urgenţă în două etape, care va determina  creşterea co-finanţării europene nerambursabile şi alocarea în viitorul program de finanţare a POR 2021-2027 a sumelor necesare executării lucrărilor de construire aferente celor trei SRU”, au transmis reprezentanţii Miniisterului Sănătăţii.

Potrivit acestora, prima etapă, finanţată din POR 2014 – 2020, va avea ca obiective întocmirea proiectelor tehnice şi verificarea acestora, întocmirea planurilor de reorganizare locală, a planurilor de tranziţie, a caietelor de sarcini pentru execuţie lucrări de construire, precum şi sprijin tehnic pentru pregătirea aplicaţiilor de finanţare pentru a doua etapă.

A doua fază, finanţată din POR 2021-2027, prevede executarea lucrărilor de construire şi operaţionalizarea celor trei spitale.

„Conform studiilor realizate de experţii BEI, costurile totale pentru construcţia şi dotarea celor trei spitale sunt de aproximativ 400 de milioane pentru fiecare spital”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Articolul precedentVânt puternic în mai multe localități din județul Dolj
Articolul următorPrins fără permis la volan, un tânăr din Dăbuleni a fugit de polițiști și și-a abandonat mașina